2.0 BANGUNAN DAN KEMUDAHAN


Disediakan Oleh : 
Muhammad Izz Zahin Bin Razman 
DPH 201923762 
DPIH 4B 

2.1         PELAN LOKASI KILANG

 



2.2          PELAN SUSUR ATUR KILANG


2.0         2.3        PERALATAN & PERKAKASAN



    Untuk bahagian peralatan dan perkakasan, kami akan memastikan dimana semua peralatan yang digunakan tidak menyumbang kepada pencemaran. Bagi memastikan ia sentiasa dijaga, ia akan sentiasa diperiksa oleh pagawai eksekutif Halal di restoran kami iaitu encik Naqib. Beliau akan merekodkan setiap pembersihan, penyelengaraan, dan sanitasi yang dilakukan.

2.0            

   2.22  2.4        BEKALAN AIR/AIS/STIM

    Bagi bekalan air, ais dan stim di Restoran Imran, ia mestilah menggunakan punca yang selamat bagi mengelakkan sebarang risiko bahaya. Contohnya, air yang mengandungi karat besi atau habuk kayu. Bagi penjagaan kualiti ini, ia dipantau oleh encik Imran yang merupakan pengurus pentadbiran di syarikat kami.


2.5       KEPERLUAN AM PREMIS


2.0       


2.6  K2.6        KAWALAN MAKHLUK PEROSAK

    Bagi kategori ini, ia perlu diutamakan bagi melindungi kawasan permis daripada ancaman makhluk perosak. Hal ini kerana ancaman dari haiwan perosak ini boleh mengakibatkan pelbagai masalah seperti penyakit. Oleh yang demikian, ia selalu dipantau oleh pengurus pengeluaran iaitu encik Zahin dan pegawai QA/QC iaitu encik Naqib.







Comments

Popular posts from this blog

6.0 KAWALAN PENGANGKUTAN DAN PENGEDARAN

3.0 PENGENDALI MAKANAN

1.0 PROFIL SYARIKAT DAN POLISI PENGURUSAN KESELAMATAN MAKANAN