2.0 BANGUNAN DAN KEMUDAHAN
Disediakan Oleh :
Muhammad Izz Zahin Bin Razman
DPH 201923762
DPIH 4B
2.1 PELAN LOKASI KILANG
2.2 PELAN SUSUR ATUR KILANG
2.0 2.3 PERALATAN & PERKAKASAN
Untuk bahagian peralatan dan perkakasan, kami akan memastikan dimana semua peralatan yang digunakan tidak menyumbang kepada pencemaran. Bagi
memastikan ia sentiasa dijaga, ia akan sentiasa diperiksa oleh pagawai
eksekutif Halal di restoran kami iaitu encik Naqib. Beliau akan merekodkan
setiap pembersihan, penyelengaraan, dan sanitasi yang dilakukan.
2.0
2.22 2.4 BEKALAN AIR/AIS/STIM
Bagi bekalan air, ais dan stim di Restoran Imran, ia mestilah menggunakan punca yang selamat bagi mengelakkan sebarang risiko bahaya. Contohnya, air yang mengandungi karat besi atau habuk kayu. Bagi penjagaan kualiti ini, ia dipantau oleh encik Imran yang merupakan pengurus pentadbiran di syarikat kami.
2.5 KEPERLUAN AM PREMIS
2.0
2.6 K2.6 KAWALAN MAKHLUK PEROSAK
Bagi kategori ini, ia
perlu diutamakan bagi melindungi kawasan permis daripada ancaman makhluk
perosak. Hal ini kerana ancaman dari haiwan perosak ini boleh mengakibatkan
pelbagai masalah seperti penyakit. Oleh yang demikian, ia selalu dipantau oleh
pengurus pengeluaran iaitu encik Zahin dan pegawai QA/QC iaitu encik Naqib.
Comments
Post a Comment