4.0 LATIHAN
Disediakan Oleh :
Muhammad Khairul Fikri Bin Nor Azni
DPH 201923874
DPIH 4A
4.1 PROGRAM LATIHAN PENGENDALI MAKANAN
4.1.1 OBJEKTIF
Memastikan
setiap kakitangan mendapat latihan yang sepatutnya.
4.1.2 SKOP
Semua pekerja
4.1.3 TANGGUNGJAWAB
• Pengurus
pentadbiran
• Semua
perkerja
4.1.4 PROSEDUR
• Pengurusan
pentadbiran haruslah menyediakan dan memastikan setiap pekerja yang terlibat
dengan aktiviti pengendalian makanan menghadiri kursus Latihan Pengendali
Makanan (LPM) yang diiktiraf oleh KKM.
• Pengurusan
pentadbiran juga hendaklah merancang dan menjalankan latihan-latihan dalaman
seperti kaedah menimbang makanan mentah, kaedah pencucian tangki dan
sebagainya.
• Setiap
latihan dan kursus-kurus latihan yang dijalankan hendaklah di rekodkan dalam
Rekod Kehadiran
Comments
Post a Comment