4.0 LATIHAN

 

Disediakan Oleh : 
Muhammad Khairul Fikri Bin Nor Azni 
DPH 201923874 
DPIH 4A 

4.1    PROGRAM LATIHAN PENGENDALI MAKANAN

4.1.1    OBJEKTIF

Memastikan setiap kakitangan mendapat latihan yang sepatutnya.


4.1.2    SKOP

Semua pekerja


4.1.3    TANGGUNGJAWAB

• Pengurus pentadbiran

• Semua perkerja


4.1.4    PROSEDUR

• Pengurusan pentadbiran haruslah menyediakan dan memastikan setiap pekerja yang terlibat dengan aktiviti pengendalian makanan menghadiri kursus Latihan Pengendali Makanan (LPM) yang diiktiraf oleh KKM.

• Pengurusan pentadbiran juga hendaklah merancang dan menjalankan latihan-latihan dalaman seperti kaedah menimbang makanan mentah, kaedah pencucian tangki dan sebagainya.

• Setiap latihan dan kursus-kurus latihan yang dijalankan hendaklah di rekodkan dalam Rekod Kehadiran




Comments

Popular posts from this blog

6.0 KAWALAN PENGANGKUTAN DAN PENGEDARAN

3.0 PENGENDALI MAKANAN

1.0 PROFIL SYARIKAT DAN POLISI PENGURUSAN KESELAMATAN MAKANAN